Wiele rzeczy otaczających nas w życiu powszednim wydaje się oczywistością, dlatego zwyczajnie je akceptujemy. Postępowanie takie czyni nas jednak ślepymi na to, co pozostało jeszcze naturalne i co już takim nie jest. Nasz dzisiejszy styl i tryb życia powoduje, że nie poświęcamy czasu lub po prostu nie możemy sobie pozwolić na krytyczną analizę owych oczywistości. Wciąż jednak po raz kolejny stwierdzamy, że wychwalany ponad wszystko „najnowszy stan techniki” nie zawsze okazuje się „kamieniem filozoficznym”.

ke-wyciag-ziolowy

 Wyciąg ziołowy KE – kup w sklepie

Gdy chociaż raz uzmysłowimy sobie, jak wielu ludzi, mimo najlepszej medycyny, systemów kontroli oraz nadzoru w zakresie zdrowia i żywienia, ma się coraz gorzej, musimy z ubolewaniem stwierdzić, że mimo naszego coraz nowocześniejszego życia oraz pozornego otoczenia znakomitą opieką, stajemy się jednak coraz bardziej podatni na choroby i najwyraźniej nie tak odporni jak poprzednie pokolenia.  Szczególnie zatrważający jest przy tym wzrost liczby schorzeń psychicznych, których przyczyn należy upatrywać nie tylko w dzisiejszym społeczeństwie i w obcowaniu z innymi ludźmi,  lecz również w wyżywieniu. Już starożytni Chińczycy potrafili docenić znaczenie jakości pożywienia oraz sposoby opowiadania poddanym nieprawdy o nim, bądź też czynienia ich od niego zależnymi, a co za tym idzie posłusznymi.

Skład KE wyciągu ziołowego

Alpejska woda źródlana, melasa, zioła: bylica pospolita, liść jeżyny, ziele piołunu, ziele bazylii, liść pokrzywy, ziele tasznika pospolitego, liść maliny, liść babki lancetowatej, liść rozmarynu, przywrotnik pospolity, rumianek rzymski, lubczyk, prawoślaz pospolity, kwiat nagietka, liść brzozy, kwiat bzu czarnego, ziele wierzby, ziele miodunki, kwiat lipy, liść szałwii, ziele krwawnika, ziele jasnoty białej, tymianek, sól.

Jeśli chociaż raz w celu orientacji dokładnie przeczytamy nadruki, tabele wartości składników odżywczych oraz konserwantów, wówczas należałoby najpierw przestudiować chemię. Faktem jest, że wraz z zakupywanym produktem przyjmujemy wszystkie owe konserwanty, stabilizatory, sztuczne barwniki oraz inne substancje zawarte w pożywieniu. Dochodzi do tego jeszcze sposób wytwarzania takiej żywności – przeważnie poprzez monokultury, produkcję masową z zastosowaniem wszelkiego rodzaju chemicznych oprysków, dostępnych w handlu sztucznych nawozów i tym podobne. Takie „artykuły spożywcze”  nie dostarczają przeważnie treści, siły ani energii życiowej, które nasz organizm mógłby przetworzyć i wykorzystać z pożytkiem. Można to zauważyć wówczas, gdy na krótko po spożyciu tego typu żywności ponownie odczuwamy głód, którego nie możemy zaspokoić.

Wszystko to wpływa niekorzystnie na element bardzo istotny dla naszego życia, który musi poradzić sobie z tymi trudnościami. A mianowicie na przewód pokarmowy, siedlisko ludzkiej duszy oraz większej części naszego systemu odpornościowego.  Ponieważ w naturze nic się nie marnuje, to czego nie uda się przetworzyć w wyniku metabolizmu i  nie zostanie wydalone, ulega zatrzymaniu i przechowaniu. Proces ten odbywa się częściowo w tłuszczach magazynujących energię lub przyjmuje postać osadów odkładających się między innymi w jelitach. Warstwa ta może z czasem ulec stwardnieniu, utrudniając i pogarszając prawidłową pracę i  funkcje jelit. Do powyższego dochodzi także stwierdzenie dotyczące zarówno naszej zmniejszającej się aktywności ruchowej i nieregularnego odżywania się jak i zbyt małej ilości spożywanej przez nas czystej wody.

Skutkiem są wówczas często poważne zaburzenia trawienia dotyczące nie tylko obszaru układu pokarmowego, lecz nierzadko oddziałujące negatywnie na cały organizm. Wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy , że nawet do 80% naszej ochrony immunologicznej zawdzięczamy jelitom. Po uświadomieniu sobie tego faktu, jasne staje się, dlaczego zaburzenia pracy jelit w decydującym stopniu negatywnie wpływają na nasza odporność. Wspomaganie pracy jelit, gwarantujących nam zachowanie sił oraz zdrowie zarówno fizyczne jak i psychiczne, staje się zatem koneicznością. Tylko w taki sposób możemy sprostać wymaganiom dnia powszedniego.

 Najlepszym środkiem byłoby nie tylko zbalansowane wyżywienie z wystarczającą ilością witamin i minerałów w postaci owoców i warzyw, a także właściwej jakości tłuszczów zwierzęcych, lecz również mikroelementy oraz właściwa ilość dobrej czystej wody.

Nie wszyscy wiedzą także, że spożywanie surowych warzyw i owoców dostarcza nam zarówno cennych składników jak też otaczające nas mikroorganizmy, wspomagające trawienie i niezbędne do życia. Żywność i napoje poddawane procesom sterylizacji, podgrzewane w mikrofalówce lub pasteryzowane nie zawierają tego ważnego składnika odżywczego. Tego rodzaju powierzchnię (florę epifityczną) znajdziemy przede wszystkim na skórce świeżych warzyw i owoców. Media wrzucają jednak bakterie przeważnie do jednego worka, przedstawiając je jako coś niebezpiecznego, a co za tym idzie negatywnego. Faktem jest jednak, że owa warstwa mikrobiologiczna wywiera istotny wpływ na nasze życie. Natura nie daje niczego za darmo! Bez mikroorganizmów rośliny nie przyswajałyby substancji odżywczych – podobnie jak nasze jelita, które nie funkcjonowałyby bez mikrobiologii specyficznej dla danego miejsca i rodzaju.

Zastosowanie KE wyciągu ziołowego

Wyciąg ziołowy KE najlepiej jest przyjmować stosując niezbyt zimną wodę. Należy pamiętać, że dzienna dawka specyfiku nie powinna przekraczać 20ml.

Jako dawkę początkową zaleca się przyjmowanie od jednej łyżeczki do łyżki stołowej wyciągu przed jedzeniem, obserwując reakcję własnego organizmu. Każdy użytkownik może ustalić dla siebie indywidualną odpowiadającą mu dawkę.

Proszę jednak pamiętać, że wyciąg ziołowy KE nie zastąpi urozmaiconego pożywienia ani leczenia prowadzonego przez lekarza!

wyciag-ziolowy-ke

Zasadniczym zamierzeniem towarzyszącym produkcji wyciągu KE było wytworzenie skutecznego produktu umożliwiającego częściowe skompensowanie wszelkich braków powstających na skutek naszego obecnego sposobu odżywiania i jednocześnie wspomagającego pracę jelit.

Jedną z najlepszych rzeczy dostarczanych nam przez naturę są zioła. Oprócz skutecznie działających składników posiadają one warstwę powierzchniową, którą z pożytkiem można wykorzystać do wspomagania pracy naszego układu pokarmowego.

Wyciąg ziołowy KE nie jest lekiem. Wielu jego entuzjastów potwierdza jednak, iż od czasu przyjmowania tego „żywego” specyfiku zyskało nową jakość samopoczucia, pełną siły i energii.

Wyciąg ziołowy KE – kup w sklepie

Oczyszczone jelita stanowią gwarancję zauważalnie zdrowszego i aktywniejszego życia, ponieważ ziołowy wyciąg powoduje zarówno trwałe oczyszczenie jelit jak i pobudzenie w całym organizmie sił  wspomagających procesy samoleczenia.

Jest jasne, że nie każdy lubi smak czy też zapach wyciągu ziołowego KE. Podczas jego produkcji z pełną świadomością rezygnujemy z dodawania substancji smakowych, sztucznych aromatów oraz barwników, a także z procesów sterylizacji, pasteryzacji i naświetlania i wszelkich innych zabiegów. Natura ma swój określony smak. O tym, że wyciąg jest produktem „żywym” świadczy również kożuch bakteryjny – cienka błona tworząca się na powierzchni ekstraktu w momencie, gdy butelka nie jest pełna.

Related Posts